Johnny Logan kommer til Tange Sø Folk Festival

09
mar

Musikfestivalen mellem Århus og Viborg præsenterer sit første topnavn

Nu løfter Tange Sø Folk Festival den første flig af sløret for musikprogrammet ved årets festival, der finder sted i Ans mellem Århus og Viborg lørdag den 20. august. Og det er intet mindre end et internationalt topnavn, man lægger ud med.

Det er australsk-irske Johnny Logan, der kommer til Tange Sø Folk Festival, hvor han vil underholde publikum med sange og melodier fra sit store repertoire.

Johnny Logan er naturligvis mest kendt for at være den eneste kunstner, som flere gange har vundet det internationale Melodi Grand Prix. Første gang var i 1980 med sangen What’s Another Year, anden gang i 1987 med Hold Me Now. Men han har faktisk også en tredje sejr med i bagagen, da han i 1992 skrev vindermelodien.

Mr. Eurovision er han blevet kaldt, og at han er en meget populær kunstner med et stort publikum, vidner hans store musikalske produktion. I alt er det blevet til 40 singler og 19 albums, og på mange af disse udgivelser har han selv været både tekstforfatter og komponist til de enkelte numre.

Men hans rødder fornægter sig ikke. Selv om han er født i Australien, flyttede han som treårig med familien til Irland, hvor familien stammede fra. Faderen var tenor og blev en stor inspirationskilde for Johnny Logan, som i teenageårene begyndte at skrive sine egne sange, og i læreårene som elektriker brugte han en del af fritiden på at optræde på de irske blues- og folk-klubber. Og den irske musik optager ham fortsat meget. På sin seneste udgivelse synger han således cover-numre af en række kendte irske musikeres værker.

Men der er en ny udgivelse på vej. Når Johnny Logan turnerer i Danmark bliver det med det danske band Friends under ledelse af Rasmus Hedeboe – en konstellation, som traditionelt tager publikum med storm ved koncerterne. Men også en konstellation, som arbejder på et nyt album, som gerne skulle udkomme i løbet af 2016.

Tange Sø Folk Festival er en traditionel endags-festival, som finder sted på arealerne mellem byens Ans og bredden af Tange Sø, hvor festivalgæsterne den 20. august vil komme til at opleve en tolv timer lang cocktail af populærmusik og den irsk-skotsk inspirerede folkemusik.