Årets Tange Sø Folk Festival er i støbeskeen.

25
feb

Musikfestivalen mellem Århus og Viborg bygger på sidste års erfaringer

Også i år vil der i midten af august være masser af skøn musik og god stemning langs bredden af Tange Sø mellem Aarhus og Viborg. Lørdag den 20. august bliver Tange Sø Folk Festival atter afviklet, og det kommer til at ske på baggrund af de erfaringer, som arrangørgruppen høstede under sidste års festival.

”2015-udgaven blev det klart bedste arrangement i Tange Sø Folk Festivals historie,” siger Johannes Hansen, der er formand for bestyrelsen bag festivalen.

”Vi havde 2.700 tilskuere inde på festivalpladsen i Ans. Det var ny rekord, og selv om vejret ikke var med os, var det dobbelt så mange som året forinden. Og meget tæt på det maksimum på 3.000 personer, som arealerne kan rumme.”

Johannes Hansen tilskriver succesen den ændring i festivalens musikalske linje, man foretog i 2015.

Takket være støtte fra bl.a. det lokale erhvervsliv blev kunstnerne med rødder i den traditionelle skotske og irske folkemusik suppleret med musikere, der også appellerede til et bredere publikum. Således optrådte såvel Nalle And His Crazy Ivans som Stig Rossen og Vennerne på den store udendørsscene sidste år.

”Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra sidste års festivalgæster – såvel det nye publikum som dem, der har været med til mange af de foregående festivaler, og det har bekræftet os i, at vi valgte rigtigt,” siger Johannes Hansen.

”Musikprogrammet kommer derfor også i 2016 til at bestå af en kombination af den traditionelle folkemusik, som man har kendt til lige siden festivalens start, og så en række kunstnere indenfor pop- og rock-genren. Og jeg kan love, at det ligesom tidligere år vil være topnavne fra såvel ind- som udland, der optræder til festivalen.”

I løbet af de kommende måneder vil arrangørgruppen offentliggøre navne på de forskellige kunstnere til det, der bliver en jubilæumsudgave. Årets Tange Sø Folk Festival bliver nemlig den tiende i rækken. Festivalen har i øvrigt relanceret sin hjemmeside, hvorfor det allerede nu er muligt at købe billetter.