Ny naturoplevelse indvies ved Tange Sø Folk Festival

10
aug

Jomfrusejlads for solcelledrevet båd foregår lørdag den 20. august

Tange Sø Folk Festival handler naturligvis om musik. Såvel den traditionelle skotsk/irske folk musik som den egentlige populærmusik, hvor det i år bl.a. er kunstnere som Johnny Logan og Lis Sørensen, der optræder.
Men Tange Sø Folk Festival handler også om natur. Om at bruge og nyde de skønne rammer, som Tange Sø mellem Viborg og Århus giver. Og her vil en helt ny mulighed for at opleve naturen blive præsenteret ved årets festival, som finder sted den 20. august.
”Det er en helt ny solbåd med plads til 12 personer, som bliver indsat på søen,” fortæller Jørn Würtz, der er formand for Støtteforeningen vedr. tursejlads på Tange Sø, som sammen med Gudenåcentralen står bag det nye initiativ.
”Båden er en pontonbåd leveret af Klein Ponton Boats i Silkeborg. Båden er syv meter lang og 2,45 meter bred, og så har den et tag, der kan hæves og sænkes, så den eksempelvis kan komme under broen ved Frisholtvej.”
Taget på pontonbåden er fyldt op med solceller, der skal sikre den energi, som gør bådens fremdrift på søen muligt.
”De nye og moderne solceller suger energi til sig, bare himlen ikke er dækket helt med sorte skyer,” forklarer Jørn Würtz. ”På en normal dag vil den kunne skyde en fart på fire knob og kunne sejle uendeligt. Båden stikker ikke ret dybt, så man kan komme tæt på bredden de fleste steder, ligesom det er lydløs sejlads.”
Selve jomfrusejladsen finder sted klokken 12.45 – lige inden Johnny Logan åbner friluftsscenen.
”Vi synes, at det er meget naturligt at lade indvielsen af den nye solbåd foregå samtidig med Tange Sø Folk Festival,” siger Johannes V. Hansen, der er formand for bestyrelsen bag festivalen. ”Vores festival handler jo også om at bruge den skønne natur, der er ved søen i Ans.”
Udover Johnny Logan vil man ved Tange Sø Folk Festival kunne opleve Lis Sørensen, Peter og de andre kopier, The Grandfætters, Wolfstone, The Grandfætters, Jonah Blacksmith, Modvind samt Hawkeye & Hoe.