Kategorier
Annonce

Tilpas dig årstiderne og få mere energi

I nogle egne af verden har man stort set ikke årstider, men har det samme vejr og den samme temperatur hele året. F.eks. er der i Darwin, Australien hele året sol og 31 grader. Sådan er det ikke her på vore breddegrader, og mange mennesker holder meget af vores fire årstider. 

For nogle mennesker kan det dog være svært at omstille sig til de forskellige årstider, og det ser vi nærmere på her. Læs med og få tips til, hvordan du kan få så meget som muligt ud af både vinter og sommer. 

Optimer indeklimaet om vinteren 

Vinteren er ofte lig med meget tør luft. Udenfor er luftfugtigheden lav, når det er koldt, og indenfor gør varmeapparater luften tør. Det kan føles ubehageligt og irritere slimhinderne, og hvis du også er generet af det kan du overveje at se på udvalget af luftfugtere. Beholderen fyldes med vand og herefter omdannes vandet til damp, som pumpes ud i rummet og øger luftfugtigheden. 

Indret dig behageligt til sommeren 

En af de ting, der kan gøre sommeren lettere at komme igennem, hvis man har svært ved at omstille sig, kan være et behageligt udemiljø, f.eks. med hængesofaer eller solsenge. Så kan du slappe af og måske føle dig bedre tilpas, end hvis du var nødt til at være indenfor. I behagelige havemøbler kan du slænge dig og nyde sommeren med en god bog eller måske en podcast eller god musik. Der kan også være en kvalitet i blot at ligge og lytte til fuglenes kvidren eller vinden i træerne. 

Med disse simple tricks er du bedre rustet til at imødegå den koldeste årstid, nemlig vinteren, og den varmeste årstid, sommeren. Bor man i Sydaustralien er det naturligvis omvendt, således at de har sommer, når vi har vinter, og vinter når vi har sommer.